Gå direkte til innhold
Vegtilsynet

Etterlevelse av EU-forordning 886-2013

Om rapporten

Denne rapporten er basert på tilsyn i Statens vegvesen, Vegdirektoratet. Tilsynssaken tar for seg etterlevelse av generell trafikksikkerhetsinformasjon etter kommisjonsdelegert forordning 886/2013.

Samandrag

Vegtilsynet har i brev fra Samferdselsdepartementet datert 30.06.2016 fått tildelt kontrollfunksjon i henhold til kommisjonsdelegert forordning 886/2013 av 15. mai 2013. Denne er en utfyllelse av europaparlaments- og rådsdirektiv 2010/40/EU (ITS-direktivet).

Vegtilsynet skal i tråd med forordningen levere rapport til Samferdselsdepartementet slik at de kan levere rapport til EU-kommisjonen innen 1. oktober hvert år. Vegtilsynets frist er i år satt til 15. september.

Samferdselsdepartementet gjennomførte et møte med Vegdirektoratet og Vegtilsynet den 9.mai, der det ble informert om forordningene som Vegtilsynet skal følge opp i år.

Varsel om tilsyn ble sendt Vegdirektoratet 15. mai, med frist 3. juli for å levere etterspurt dokumentasjon. Vegdirektoratet leverte beskrivelse av informasjonstjenesten de yter, samt en samsvarserklæring om oppfyllelse av kravene fastsatt i kommisjonsdelegert forordning 886/2013 til Vegtilsynet innen fristen.

Vegtilsynet har undersøkt samsvarserklæringen fra Vegdirektoratet. Vegdirektoratet arbeider med å lukke avviket som ble påpekt i forrige rapporter, og det er derfor ikke hensiktsmessig å gjennomføre stikkprøvekontroll i år.

Tilsynsresultat

Avvik
Mangel på samsvar med krav
Observasjon
Forhold der ein gjennom revisjonen har sett at det er potensial for forbetring hos tilsynspart.
Ingen funn
Undersøkelsen har ikke avdekket avvik eller observasjoner
Funn 1 - Avvik
Vegdirektoratet formidler ikke et minimum av generell sikkerhetsrelevant trafikkinformasjon til sluttbrukere.