Gå direkte til innhold
Vegtilsynet

Oppfølging av funn avdekka gjennom sykkelveginspeksjonar. Statens vegvesen, Region midt

Om rapporten

Denne rapporten er basert på tilsyn i Statens vegvesen. Tilsynet blei gjennomført i Region midt. Tilsynssaka omhandla oppfølging av funn avdekka gjennom sykkelveginspeksjonar.

Rapporten inneheld ei oppsummering av tilsynet og ein presentasjon av tilsynsfunn.

Samandrag

Målet med tilsynet har vore å undersøke om Statens vegvesen, Region midt følger opp funn avdekka gjennom sykkelveginspeksjonar.

Vegtilsynet har undersøkt oppfølginga av sykkelveginspeksjonar gjennomført i perioden 2014–2018 i vegavdeling Møre og Romsdal. Vegavdeling Trøndelag har ingen rapporter om gjennomførte sykkelveginspeksjonar langs riksvegnettet i perioden 2014–2018.

Samla sett viste tilsynssaka at Region midt stort sett etterlever dei krava Statens vegvesen har sett til korleis oppfølginga av funn avdekka gjennom sykkelveginspeksjonane skal gjennomførast. Tilsynet har likevel vist at fleire av dei alvorlege funna ikkje er, eller vil bli, utbetra, og at trafikksikkerheita på areal for syklistar ikkje fullt ut er ivaretatt.

Vegtilsynet gjorde følgande funn:

  • Vegavdelinga har ikkje gjennomført alle vedtekne tiltak.

  • Vegavdelinga bør sikre at oppfølging av sykkelveginspeksjonar settast i gang slik at trafikkfarlege forhold ute på veg blir utbetra innan rimeleg tid.

  • Vegavdelinga manglar metode/verktøy i prosessen med å velje og prioritere tiltak basert alvor i funnet og kor mykje tiltaket kostar.

  • Rutinen for oppfølging av bestillingar frå plan- og trafikkseksjonen til vegseksjonen bør implementerast i vegseksjonane.

Vegtilsynet har funne eitt avvik som vil bli følgt opp med Statens vegvesen. I tillegg er det gjort tre observasjonar.

Tilsynsresultat

Avvik
Mangel på samsvar med krav
Observasjon
Forhold der ein gjennom revisjonen har sett at det er potensial for forbetring hos tilsynspart.
Ingen funn
Undersøkelsen har ikke avdekket avvik eller observasjoner
Funn 1 - Observasjon
Vegavdeling Møre og Romsdal bør sikre at oppfølging av sykkelveginspeksjonar settast i gong slik at trafikkfarlege forhold ute på veg blir utbetra innan rimeleg tid.
Funn 2 - Observasjon
Vegavdelinga manglar metode/verktøy i prosessen med å velje og prioritere tiltak basert på kor alvorlege funna er og kva tiltaket kostar.
Funn 3 - Observasjon
Rutinen for oppfølging av bestillingar frå plan- og trafikkseksjonen til vegseksjonen bør implementerast i vegseksjonane.
Funn 4 - Avvik
Vegavdeling Møre og Romsdal har ikkje gjennomført alle vedtekne tiltak.