Gå direkte til innhold
Vegtilsynet

Trafikksikkerhetsrevisjon i vegprosjekter

Om rapporten

Denne rapporten er basert på tilsyn i Statens vegvesen. Tilsynssaken omhandler trafikksikkerhetsrevisjon i vegprosjekter.

Rapporten inneholder en oppsummering av tilsynet og en presentasjon av tilsynsfunn.

Tilsynspart skal innen fastsatt frist komme med tilbakemelding på hvordan avviket vil bli håndtert, sammen med en tidsplan for gjennomføring. På bakgrunn av denne tilbakemeldingen vil Vegtilsynet vurdere videre oppfølging, eller lukking av avviket.

Samandrag

Målet med tilsynet har vært å undersøke om Statens vegvesen gjennomfører trafikksikkerhetsrevisjoner i samsvar med vegsikkerhetsforskriften og benytter resultat fra disse for å sikre god kvalitet i utbyggingsprosjekter.

Vegtilsynet har undersøkt om det er gjennomført trafikksikkerhetsrevisjoner innen fastsatte frister og om det er utarbeidet begrunnet forslag til oppfølging av revisjonsrapportens merknader.

Samlet sett viste tilsynssaken at Statens vegvesen fortsatt ikke gjennomfører trafikksikkerhetsrevisjoner i samsvar med krav i alle vegprosjekter. Dette kan medføre at eventuelle trafikksikkerhetsproblemer ikke blir avdekket, og at veginfrastrukturen dermed ikke blir bygd med rett kvalitet. Når det derimot blir gjennomført trafikksikkerhetsrevisjon, så utarbeides begrunnet forslag til oppfølging av revisjonsrapportens merknader.

Vegtilsynet har funnet ett avvik som vil bli fulgt opp med Statens vegvesen.

Tilsynsresultat

Avvik
Mangel på samsvar med krav
Observasjon
Forhold der ein gjennom revisjonen har sett at det er potensial for forbetring hos tilsynspart.
Ingen funn
Undersøkelsen har ikke avdekket avvik eller observasjoner
Funn 1 - Avvik
Statens vegvesen gjennomfører ikke trafikksikkerhetsrevisjoner i samsvar medkrav i alle vegprosjekter.
Det skal utarbeides begrunnet forslag til oppfølging av revisjonsrapportens merknader, eventuelt i hvilken grad merknader ikke tas til følge, jf. vegsikkerhetsforskriften § 4, jf. retningslinjene, punkt 4
Funn 2 - Ingen funn
Undersøkelsen har ikke avdekket avvik eller observasjoner.