Gå direkte til innhold
Vegtilsynet

Etterlevelse av EU-forordning 962-2015 - Statens vegvesen

Om rapporten

Vegtilsynet har i tildelingsbrev fra Samferdselsdepartementet for 2020 fått tildelt kontrollfunksjon i henhold til Kommisjonsdelegert forordning (EU) nr. 962/2015. Forordningen er en utfyllelse av europaparlaments- og rädsdirektiv 2010/40/EU (ITS-direktivet).

Vegtilsynet skal levere rapport til Samferdselsdepartementet hvert andre år.

Varsel om tilsyn i saken ble sendt Statens vegvesen 10. mai 2022. Etterspurt dokumentasjon ble levert 30. mai 2022.

Vegtilsynet har gjennomgått samsvarserklæringen og øvrig dokumentasjon mottatt fra Statens vegvesen og vurdert disse opp mot forordningens krav.

Samandrag

Samsvarserklæringen fra Statens vegvesen, med vedlegg, omtaler artikkel 3 - 10 i forordningen, og det går frem av dokumentene at Statens vegvesen oppfyller alle krav i forordningen.

Statens vegvesen har opprettet og videreutvikler et nasjonalt tilknytningspunkt der brukere får tilgang til vei- og trafikkdata.

Det blir samlet inn en stor mengde trafikkdata, både statiske og dynamiske, som blir videreformidlet via NAP og Datex-noden. Dataene er tilgjengelig for alle, men det må fylles ut en erklæring basert på NLOD3 for å få tilgang til de dynamiske dataene.

Vegtilsynet vurderer på bakgrunn av dette tilsynet at Statens vegvesen oppfyller krav i Kommisjonsdelegert forordning 962/2015.

Tilsynsresultat

Avvik
Mangel på samsvar med krav
Observasjon
Forhold der ein gjennom revisjonen har sett at det er potensial for forbetring hos tilsynspart.
Ingen funn
Undersøkelsen har ikke avdekket avvik eller observasjoner
Funn 1 - Ingen funn